fbpx Skip to content

Lipoliza

LUX ESTETIKA KOPER & LJUBLJANA – BEŽIGRAD PREDSTAVLJA:

INJEKCIJSKA LIPOLIZA – ODPRAVA MAŠČOBNIH OBLOG

Gre za topljenje maščobnih oblog na predelu trebuha, podbradka, notranjega dela kolen, nadlahteh, notranjega in zunanjega dela stegen ter zadnjice. Injekcijsko lipolizo opravi zdravnica z veljavno licenco za delo v Sloveniji. Specializacijo je opravila v tujini – v Angliji in Kanadi in pridobila licenco za opravljanje estetskih posegov. Tretma se opravi v zdravstveni ambulanti z najvišjimi kakovostnimi standardi (v kliničnem okolju).

lipoliza
lipoliza
lipoliza

Besede pacientov, ki se srečujejo z odvečno trdovratno maščobo

”Jaz imam tudi hormonske težave in kile ne gredo dol. Pa hodim na aerobiko in tečem 🙁 Se pa v vsem času tudi za gram nisem zredila…kar pomeni, da očitno prehranjujem se vredu. aghhh te kilce.”

”Treniraš in treniraš, maščoba pa ne gre dol!!”

”Če ženska pridobi odvečne kilograme po menopavzi, gredo ti odvečni kilogrami najpogosteje v trebuh.”

”Če se še tako trudim, mi nikakor ne uspe zmanjšati maščobo na podbradku! Izgledam, kot da bi imela dvojni obraz. Pa sploh nimam preveč kilogramov 🙁 ”

Nakopičenih maščob na določenih predelih se zelo težko znebimo!

Ste poskusili že vse, da bi izgubili viseč trebuh ali podbradek ali jahalne maščobe in celulit na stegnih, pa vseeno se ni poznalo na koncu čisto nič? Ste dali skozi dve nosečnosti in se vam zdi, da nikoli več ne boste v taki formi kot pred nosečnostjo? Imate stresno življenje in se vam maščoba že dlje časa samo nabira, sedaj pa imate tega enostavno dovolj? Vas popolnoma razumemo! Kako bi bilo lepo, če bi se lahko počutila spet dobro v svoji koži, brez stiskanja v pasu, brez visečih maščob na nadlahteh, brez podbradka, brez maščobe na stegnih!

Pri nas vam lahko pomagamo! Z lipolizo, preverjeno metodo, ki topi trdovratne maščobe. Ne moremo pa pomagati komurkoli – samo tistim, ki imate nekaj maščobe preveč na določenih mestih in je nikakor ne morete spraviti dol niti z dieto in niti s telesno aktivnostjo. V to skupino ne spadajo predebeli ljudje, saj ne gre za metodo hujšanja. Lipoliza je namenjena zdravim ljudem z normalnim indeksom teže. Njena uspešnost? 95-98% ! Rezultati so vidni v max. 3 tednih in so trajni. Seveda, ob normalnem prehranjevanju in redni telesni aktivnosti (hoja, tek, telovadba, fitness, aerobika, odbojka, nogomet ipd.). S prvim tretmajem odstranim 20 – 30 % trdovratne maščobe. Da se je znebimo v celoti, ponovimo tretma 2 – 3 krat na obdobje 6-8 tednov.

Kaj je lipoliza?

Injekcijska lipoliza je metoda, s katero lahko znatno zmanjšamo celulit in odpravimo maščobne obloge na točno določenih delih telesa (trdovratna maščoba na trebuhu in pod zadnjico, podbradek, viseča koža na nadlahteh in maščoba na zunanjem ali notranjem delu stegna). Lipoliza je fiziološki proces, ki tudi sicer poteka v naših maščobnih celicah. Žal je z leti vedno težje odpraviti trdovratno maščobo na teh predelih. Tudi, če se pravilno prehranjujemo in telovadimo, bomo zelo težko dosegli želene rezultate. Zato se poslužujemo lipolize, ko s pomočjo tankih injekcijskih igel v podkožno maščevje vbrizgavamo zdravilo fosfatidilholin in deoksiholin, ki maščevje raztopi. S pomočjo krvi se le-to transportira v jetra, kjer se predela in nato izloči iz telesa.

Komu je namenjena lipoliza?

Injekcijska lipoliza ni nadomestilo za hujšanje. Primerna je za zdrave ljudi, z normalnim indeksom telesne teže, za oblikovanje telesa in odstranitev trdovratnih maščob na določenih predelih. Metoda je še posebej primerna za tiste, ki ne želijo operativnega posega (liposukcije). Če ste začeli opažati, da kljub vašemu zdravemu prehranjevanju in redni telesni aktivnosti, se ne morete znebiti nekaterih trdovratnih maščob, potem je injekcijska lipoliza odlična rešitev za oblikovanje vašega telesa. Raziskave so pokazale, da je metoda uspešna pri 95-98% pacientov. Doseženi rezultat pa je trajen, saj so rezultati pri pacientih, ki jih spremljajo za potrebe študije, po sedmih letih še vedno prisotni.

NA KATERIH PODROČJIH IZVAJAMO LIPOLIZO?

 • Podbradek
 • Nadlahti
 • Trebuh
 • Ledveni predel
 • Jahalne hlače
 • Stegna
 • Notranji del kolen
 • Področje pod modrčkom (hrbet)
lipoliza

VAŠA POGOSTA VPRAŠANJA O LIPOLIZI
Vsi odgovori na enem mestu

Cena

Od 250 EUR dalje. Odvisno od predela in obsega tretmaja. Cenik si poglejte v tabeli spodaj.

Vrnitev na delo in športne aktivnosti

Takojšnja. Počutje po tretmaju je dobro. Primerni dnevni vnos kalorij in vsakodnevna fizična aktivnost je nujna za doseganje najboljših rezultatov.

Poseg opravi zdravnica dr.

V LUX Esetiki opravi lipolizo zdravnica z veljavno licenco za delo v Sloveniji. Tretma se opravi v zdravstveni ambulanti z najvišjimi kakovostnimi standardi (v kliničnem okolju).

Trajanje tretmaja lipolize

Poseg lipolize traja v povprečju od 30 min do 1 ure. Odvisno je od mesta injiciranja in števila tretiranih predelov telesa.

Je bolečina prisotna?

Poseg je neboleč, saj pred postopkom na mesta injiciranja apliciramo anestetično kremo. Lipoliza ima lahko blage stranske pojave, med katerimi sta najpogostejši prehodna modrica in oteklina na mestu aplikacije. Prav tako se lahko pojavi tudi pekoč občutek in zbadanje, kar da vedeti, da terapija deluje.

Oskrba po posegu

Na dan posega oz. 24 ur po njem, se priporoča uživanje velike količine vode in dieto brez maščob ter ogljikohidratov, da se raztopljene maščobe v krvi čimprej porabijo. 24 ur po posegu priporočamo, da ne močite tretiranega predela (izogibajte se tuširanju in kopanju). Saune in bazenov se izogibajte vsaj 7 dni po posegu. Pomembna je tudi redna telesna aktivnost.

Vidni rezultati

Prvi rezultati se opazijo po približno 3 tednih. Običajno zadostujejo dva do štirje obiski, ki jih ponavljamo v roku 6-8 tednov.

Brezplačni posvet

V naši ambulanti se posvetimo vsakemu pacientu posebej, saj razumemo, da imate še kakšno individualno vprašanje, na katerega nismo odgovorili na tej spletni strani. Vabljeni, da si rezervirati termin za osebni posvet na 05 902 17 40.


Smo ponosni člani svetovno priznane neprofitne organizacije IAAFA, ki združuje zdravnike iz celega sveta in si redno izmenjuje znanja, izkušnje in specifike na področju naprednih tehnologij obrazne estetike. V zdravstvu deluje že več kot 20 let s ciljem izboljšati in urediti oskrbo bolnikov.

INJEKCIJSKA LIPOLIZA V LUX ESTETIKI V KOPRU IN LJUBLJANI (BEŽIGRAD):

 • Odpravi trdovratne maščobne obloge. Namenjena je preoblikovanju dela telesa in ne hujšanju.
 • Pred tretmajem nanesemo lokalni anestetik na mesto aplikacije.
 • Za aplikacijo tretmaja uporabimo kanilo, kar pomeni, da ni potrebnih več vbodov na različnih lokacijah ampak samo eden. Vbod je neboleč zaradi lokalnega anestetika namestu vboda. Brez modric, brez hematoma, izredno varna tehnika!
 • Tretma traja v povprečju 30 minut.
 • Prvi rezultati vidni po 3 tednih.
 • Po tretmaju priporočamo, da pijete veliko vode, se izogibate hrani z ogljikovimi hidrati in maščobo (po posegu) ter da se redno rekreirate. Tako bodo rezultati tretmaja hitrejši.
 • Ob upoštevanju zgornjega nasveta, bodo rezultati trajni.
 • 24 ur po posegu priporočamo, da ne močite tretiranega predela (izogibajte se tuširanju in kopanju). Saune in bazenov se izogibajte vsaj 7 dni po posegu. 
 • Kontrolo se opravi čez 2 tedna po tretmaju.
 • Tretma opravi zdravnica v zdravniški ambulanti.
 • Kontraindikacije: poseg ni priporočljiv za osebe, ki nimajo zdrava jetra ter za osebe, ki imajo povišane maščobe v krvi.
lipoliza

CENIK LIPOLIZA

Področje tretmaja
Cena
Podbradek
od 300 EUR
Trebuh
od 250 EUR
Stegna
od 250 EUR / stegno
Jahalne hlače
od 250 EUR / noga
Ledveni predel
od 250 EUR / stran
Nadlahti
od 250 EUR / roka
Notranji del kolen
od 250 EUR / koleno
Področje pod modrčkom (na hrbtu)
od 250 EUR / stran

Obrazec za naročanje

1

ZA PREJEM POPUSTA VNESITE VAŠE KONTAKTNE PODATKE

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.

View more
STRINJAM SE
ZAVRNI